Photo 2020-07-03 23.38.30.jpg

ENTER SKATEBÅRD

Dokumentar/documentary

Regi og manus/director and screenplay: Hildegunn Wærness

Produsent/producer: Elin Sander
Tel +47 917 81 028

Enter Skatebård er eit sjangeroverskridande artistportrett av Bård Aasen Lødemel. I Norge har han vært mest kjend som eit av medlemmane av rapgruppa Side Brok, men under artistnamnet Skatebård har Ørstaværingen nesten like mange reisedøgn i året som Kygo og Alan Walker. I motsetning til sine meir kommersielle kollegaer derimot, har Skatebård spesialisert seg på ein sjanger som ikkje når P3 og VG-lista, nemlig italo disco.
 

Dei siste par åra har karrieren hans eksplodert; med spelejobbar verden rundt, i storbyar som Los Angeles, New York, Tokyo, Amsterdam, Barcelona, London, Sydney, Bangkok, Mexico City og Hanoi, men også meir eksotiske stadar som Bangalore, Rabat, Tisno, Utrecht og Le Port de loisirs de l’Eté du Canal. 

 

Han er van med å spela framfor tusenvis av menneske som hyllar han som ein guru. Men heime i Bergen ruslar den sjenerte, eksentriske, nynorskentusiasten frå Hovdebygda audmjukt rundt i gatene med eit stort smil, av og til tar han seg ein øl eller to på ein brun pub, eller så sit han heime på den vesle hybelen sin, les Dag og Tid, lagar musikk eller planlegger sin neste verdsturné. 

 

I filmen fabulerer og reflekterer han over livet sitt, kunstnarskapen, sin filosofi og sin metode og tilnærming til musikk. 

Utvikles med støtte fra Vestnorsk filmsenter, Norsk filminstitutt og Mediefondet Zefyr

 

Foto: Hildegunn Wærness